Behandelmethodes & therapieën

Een pad naar natuurlijke gezondheid en harmonie met behulp van orthomoleculaire geneeskunde

Binnen de praktijk combineren we de kennis van verschillende therapieën tot een passende behandelmethode. Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal behandelmethoden die wij in de praktijk toepassen:
Staat van het Hart

1. Orthomoleculaire therapie

Herstelt de optimale omgeving in het lichaam met voedingsstoffen.
De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voeding, gezondheid en ziekte nauw met elkaar verbonden zijn.  Het streven is om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Wanneer er tekorten ontstaan van bepaalde vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen allerlei biochemische processen in lichaam en geest verstoord raken. Hierdoor kunnen klachten en ziekten ontstaan. Door het aanpassen van het voedingspatroon en met de inzet van voedingssupplementen kunnen klachten aangepakt worden en valt gezondheidswinst te behalen.

Ideaal voor:
Individuen met voedingsgerelateerde klachten, chronische ziekten, of die hun levenskwaliteit willen verbeteren door middel van voeding.

Staat van het Hart

2. Mycotherapie

Gebruikt de geneeskrachtige eigenschappen van paddenstoelen om gezondheid te bevorderen. Richt zich op het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Voor wie:
Personen met verminderde weerstand, chronische aandoeningen, of die hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Staat van het Hart

3. Fytotherapie

Maakt gebruik van plantaardige middelen (kruiden) voor medische doeleinden om ziekten te voorkomen of te behandelen, gebaseerd op traditionele kennis en modern wetenschappelijk onderzoek.

Voor wie:
Personen die natuurlijke behandelingen prefereren voor acute of chronische aandoeningen, of ter aanvulling op traditionele medische behandelingen.
Staat van het Hart

4. Bach bloesem therapie

Gebruikt bloesemextracten van planten en bomen om emotionele en mentale disbalansen te behandelen. Het richt zich op het transformeren van negatieve emoties naar positieve mentale toestanden.

Ideaal voor:
Individuen die kampen met stress, angst, depressie, of andere emotionele uitdagingen.
Staat van het Hart

5. Homeopathie

Gebaseerd op het principe ‘het gelijke met het gelijkende genezen’. Gebruikt sterk verdunde substanties om het lichaam te stimuleren zichzelf te genezen.

Ideaal voor: Personen met zowel acute als chronische aandoeningen, die op zoek zijn naar een holistische benadering van genezing.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Contact

Wil je liever even persoonlijk contact hebben voordat je een gratis intake inplant? Laat dan een berichtje achter via dit contactformulier of stuur een e-mail naar wesleytax@staatvanhethart.nl