Orthomoleculaire geneeskunde

Word je geplaagd door gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld een opgeblazen buik, continue vermoeidheid en/of het gevoel tegen een burn-out aan te zitten?

Zet de stap naar evenwicht. Grijp de leiding over je gezondheid met orthomoleculaire geneeskunde

De voordelen van orthomoleculaire geneeskunde:

Gezondheidsscan

Verbetering van de spijsvertering

Gezondheidsscan

Verbetering van het immuunsysteem

Gezondheidsscan

Preventie van ziekten

Gezondheidsscan

Behandeling van chronische aandoeningen

Gezondheidsscan

Verhoging van energieniveau

Gezondheidsscan

Verlichting van stress en angst

Gezondheidsscan

Verbetering van de slaapkwaliteit

Gezondheidsscan

Ondersteuning van mentale gezondheid

Gezondheidsscan

Bevordering van huidgezondheid

Gezondheidsscan

Verbetering van de darmgezondheid

Gezondheidsscan

Ondersteuning bij zwangerschap en vruchtbaarheid

Gezondheidsscan

Verbetering van fysieke prestaties

Gezondheidsscan

Verbetering bloedsuikerspiegel

Gezondheidsscan

Stimulering van het zelf herstellend vermogen

Gezondheidsscan

Verhoging van de concentratie en het geheugen

Gezondheidsscan

Verbetering van de hormonale balans

Gezondheidsscan

Versterking van de lichamelijke veerkracht

Gezondheidsscan

Vertraging van verouderingsprocessen

Gezondheidsscan

Verbetering van de hormonale balans

Gezondheidsscan

Vermindering van ontstekingsreacties

Gezondheidsscan

Versterking van de lichamelijke veerkracht

en nog vele voorbeelden...

Staat van het Hart

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het principe dat de gezondheid van het menselijk lichaam begint op het meest fundamentele niveau: onze cellen. Als bouwstenen van ons bestaan, vereisen deze cellen een specifieke balans van voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Maar hoe zorgen we ervoor dat we deze balans bereiken in een wereld vol met voedingskeuzes die verre van ideaal zijn?

Orthomoleculaire therapie biedt een wetenschappelijk onderbouwde aanpak om jou en je cellen te voorzien van zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen en zo min mogelijk schadelijke stoffen, puur door de kracht van de juiste voeding. Deze therapievorm richt zich op het optimaliseren van de concentraties van essentiële voedingsstoffen in je lichaam, waaronder vitaminen, vetten, sporenelementen, eiwitten, mineralen en koolhydraten. Door deze optimalisatie kan je lichaam zichzelf op een natuurlijke wijze herstellen, waardoor het makkelijker wordt om storende symptomen of ziekten te overwinnen.

Staat van het Hart

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut is gespecialiseerd in het identificeren van de oorsprong van jouw gezondheidsklachten door middel van een grondige intake en onderzoek. Dit proces omvat het in kaart brengen van je gezondheidsgeschiedenis en het onderzoeken van eventuele verstoringen binnen je lichaam. Door deze informatie te koppelen aan de symptomen die je ervaart, kan een nauwkeurig verband gelegd worden tussen je klachten en de biologische processen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen. Indien nodig, wordt dit advies verder onderbouwd met laboratoriumonderzoek, zoals bloedtesten of darmflora onderzoek, om een gefundeerd en persoonlijk behandelplan op te stellen dat gericht is op het herstellen van de optimale gezondheid.
Staat van het Hart

Een persoonlijk holistisch therapieplan

Na de zorgvuldige analyse van de informatie verkregen uit de intake en het onderzoek, stellen we een holistisch en persoonlijk adviesplan voor je samen. Dit plan omvat niet alleen richtlijnen voor voeding en indien nodig suppletie om eventuele tekorten in vitamines en mineralen aan te vullen, maar legt ook een sterke nadruk op aanvullende aspecten van gezondheid, zoals beweging, slaapkwaliteit en stressmanagement. Door deze geïntegreerde aanpak te volgen, wordt er gewerkt aan een alomvattende verbetering van je gezondheid, gericht op het herstellen van balans en het ondersteunen van de natuurlijke genezingsprocessen van je lichaam.

Staat van het Hart

Alternatieve geneeswijze

Een alternatief op de reguliere geneeskunde
Orthomoleculaire therapie, hoewel gecategoriseerd onder alternatieve geneeswijzen, heeft zijn effectiviteit en relevantie in de moderne gezondheidszorg bewezen door de groeiende acceptatie van zijn principes in de reguliere zorg. De wetenschappelijke gemeenschap erkent steeds meer het significante effect dat voedingsstoffen hebben op de fysiologische processen van het lichaam. Dit is zichtbaar in de toenemende integratie van bepaalde voedingsadviezen binnen de reguliere medische aanbevelingen.

De pijlers die we hanteren:

#1. Voeding

In onze voedingsstrategie maken we een duidelijk onderscheid tussen voedingsmiddelen die het lichaam verzwaren en diegene die het voeden. Aspecten zoals eetfrequentie, de juiste mix van koolhydraten, vetten en eiwitten en de noodzaak van afwisseling worden ook zorgvuldig overwogen.

#2. Supplementen

Supplementen, waaronder vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, vezels, probiotica en enzymen, bieden een waardevolle aanvulling om voedingstekorten te herstellen of gezondheidsklachten te verminderen. Ze functioneren het beste in combinatie met een evenwichtig voedingspatroon.

#3. Intentie, mindset & geloof

Wanneer je inzicht krijgt in de 'hoe' en 'waarom' achter verstoringen in lichaamsfuncties en de methoden om deze te herstellen, ontsteekt dat een krachtige intentie en een positieve mindset. Deze kennis versterkt niet alleen je geloof in het vermogen tot zelfherstel, maar maakt het ook gemakkelijker en wenselijker om je gedrag aan te passen in lijn met je gezondheidsdoelen.#4. Beweging & ontspanning

Voor een optimaal herstel van zowel de geest als het lichaam is het vinden van een evenwicht tussen inspanning en ontspanning, verrijkt met regelmatige beweging en bewuste ontspanningsmomenten, van vitaal belang. Deze balans is echter kwetsbaar en kan gemakkelijk verstoord worden door de dagelijkse hectiek, wat het belang benadrukt van bewust tijd maken voor zowel fysieke activiteit als rust.

#5. Bioritme

Wanneer langdurige klachten aanhouden, kan een ontregeld bioritme vaak de boosdoener zijn. Daarom is het cruciaal om een gezond dag- en nachtritme te herstellen als kernonderdeel van het herstelproces.


#6. Zelf aanleren & begrijpen

Door te begrijpen 'hoe' en 'waarom' lichaamsfuncties worden verstoord en 'hoe' deze hersteld kunnen worden, krijg je de mogelijkheid om actie te ondernemen en begrijp je de redenen achter je acties. Dit inzicht bevordert niet alleen de bereidheid maar ook het gemak waarmee je jouw gedrag aanpast.

Benieuwd hoe het werkt?

Contact

Wil je liever even persoonlijk contact hebben voordat je een gratis intake inplant? Laat dan een berichtje achter via dit contactformulier of stuur een e-mail naar wesleytax@staatvanhethart.nl