Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 (Ubiquinol)

Co-enzym Q10 of CoQ10 (Ubiquinol) is een natuurlijke stof die uw lichaam zelf aanmaakt en wordt gebruikt voor de energieproductie door elke cel in uw lichaam, en is van vitaal belang voor een goede gezondheid, een hoog energieniveau, een lang leven en de algemene kwaliteit van het leven.

Er zijn twee vormen van CoQ10, en de betere, effectievere vorm, vooral voor oudere volwassenen, wordt Ubiquinol genoemd. Maar hoewel het goed is voor vrijwel iedereen, is het absoluut van vitaal belang voor mensen die een statine-medicijn nemen. Statine medicijnen putten het lichaam CoQ10 uit.

 Andere bewezen voordelen zijn het vertragen van het verouderingsproces, ontstekingen, septische shock, herstel van hartstilstand en beroerte, en parodontale aandoeningen (waaronder gingivitis en droge mond). Hoewel het in een korte lijst van voedselbronnen kan worden gevonden, kunnen de voordelen ervan het best worden verkregen door suppletie.

Voedingsmiddelen en Q10

− Vette wildgevangen koudwatervis zoals zalm, haring en tonijn, aangezien coq10 vet nodig heeft om door het lichaam te worden opgenomen.
− Rundvlees
− Kip
− Geroosterde pinda's
− Sesamzaad
− Pistachenoten
− Sinaasappels
− Aardbeien
− Broccoli
− Bloemkool

Ga jij aan de slag met je gezondheid?

Boek vandaag nog een Healthscan gezondheidscheck of EMB-bloedtest om tot inzicht te komen of je een disbalans hebt op Q10 (ubiquinol) en wat voor klachten dit kan veroorzaken. En, wat je er aan kunt doen.