Vitamine B7 Staat van het Hart

Vitamine B8 (Biotine)

Biotine is een vitamine B die ook wel vitamine H of vitamine B8 wordt genoemd. Het is een van de acht vitaminen in het vitamine B-complex. De B-vitamines helpen bij het bevorderen van gezonde zenuwen, huid, ogen, haar, lever en een gezonde mond. Het helpt bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten.

De rol van vitamine B8 / biotine

Het zet voedsel om in energie. Door zijn rol bij de glucoseproductie heeft biotine een effect op de hoeveelheid suiker in het bloed, hoge biotineniveaus verlagen de bloedsuikerspiegel en vice versa. Biotinesuppletie is een van de aanbevolen behandelingen voor mensen die aan diabetes lijden. Voldoende hoeveelheden biotine staan al lang bekend als een sleutelelement voor het behoud van gezond haar en een gezonde huid. Symptomen zoals haaruitval, huidirritatie, schimmel of eczeem wijzen op een tekort.

Voedingsmiddelen met vitamine B8 / biotine

− Zuivel
− Eieren
− Spinazie
− Kip
− Broccoli
− Gist, lever
− Bloemkool
− Vleeswaren
- Noten
− Granen
− Koud water, in wilde zoals zalm, sardines en tonijn,
− Bananen
− Bonen

Andere B-vitamines

- vitamine B1
- vitamine B2
- vitamine B3
- vitamine B5
- vitamine B6
- vitamine B11
- vitamine B12

In water oplosbaar

Wateroplosbare vitamines vind je in het vocht van voedingsmiddelen. Het is de reden is dat ze zo genoemd worden. De wateroplosbare vitamines worden in je bloed opgenomen. Als je lichaam ze op dat moment niet nodig heeft, dan gaat het teveel aan vitamines direct met je urine je lichaam weer uit. Het is daarmee belangrijk deze vitaminesmet regelmaat aan te vullen! 

Ga jij aan de slag met je gezondheid?

Boek vandaag nog een Healthscan gezondheidscheck of EMB bloedtest om tot inzicht te komen of je een tekort hebt aan vitamine B8 (Biotine) en wat voor klachten dit oa veroorzaakt.