Vitaminen worden beschouwd als essentiële voedingsstoffen, omdat ze samen honderden functies in het lichaam vervullen. Zij helpen botten te versterken, wonden te genezen en uw immuunsysteem te versterken. Ze zetten ook voedsel om in energie en herstellen cellulaire schade.

Elke dag produceert uw lichaam huid, spieren en botten. Het stuwt rijk rood bloed rond dat voedingsstoffen en zuurstof naar afgelegen voorposten vervoert, en het stuurt zenuwsignalen die langs duizenden kilometers hersen- en lichaamspaden zoeven. Het formuleert ook chemische boodschappers die van het ene orgaan naar het andere pendelen en de instructies geven die helpen uw leven in stand te houden.

Maar om dit allemaal te kunnen doen, heeft uw lichaam een aantal grondstoffen nodig. Daartoe behoren ten minste 30 vitaminen, mineralen en voedingsbestanddelen die uw lichaam nodig heeft, maar niet zelf in voldoende hoeveelheden kan aanmaken.

Vitaminen en mineralen worden beschouwd als essentiële voedingsstoffen, omdat ze samen honderden functies in het lichaam vervullen. Zij helpen botten te versterken, wonden te genezen en uw immuunsysteem te versterken. Ze zetten ook voedsel om in energie en herstellen cellulaire schade.

Maar het kan verwarrend zijn om bij te houden wat al deze vitaminen en mineralen doen. Lees genoeg artikelen over dit onderwerp en je ogen kunnen gaan zwemen van de alfabet-soep verwijzingen naar deze voedingsstoffen, die vooral bekend zijn door hun initialen (zoals vitamine A, B, C, D, E, en K - om er maar een paar te noemen).