Het virus, mijn bondgenoot voor een optimale gezondheid
Ontsteking aan het Hartzakje (pericarditis)
Wesley Tax
Ontsteking aan het Hartzakje (pericarditis)
08/16/2021
2 min
0

Het virus, mijn bondgenoot voor een optimale gezondheid

08/16/2021
2 min
0

‘Het virus is geen vijand. Bevecht het niet. Het wilt met ons samenwerken’ zo schreef ik in mijn eerste boodschap die ik sinds een lange tijd online deelde.

 ‘Het is een bondgenoot’.

 Nu ik deze woorden terughaal naar nu, en opnieuw uitschrijf, merk ik vocht op dat rondom mijn ogen tevoorschijn komt. Het is niet alleen verdriet dat zich openbaart. Ik hoor de woorden ‘eenzaam en alleen’ in gedachten. Want, van alle berichten in de wereld heb ik er niet één gehoord die overeenkomt met mijn inzichten die ik sinds 2018 heb opgedaan. 

Geen moment voel ik mij alleen of eenzaam. De stem lijkt van binnenuit te komen, anders dan mijn eigen stem. ‘Je staat er alleen voor. Alleen jij. Jij moet het doen’.  Wanneer ik lees wat er werkelijk staat raakt het mij. De enkele tranen schieten, zonder te huilen, opnieuw voor één ogenblik naar voren, alsof de woorden zijn aangekomen en zijn doorgedrongen. 

De tranen zijn een wijze van communicatie tussen mij en mijn lichaam, dat is het.

De inzichten waar ik het over heb zijn de inzichten door een drie jaar durende zoektocht naar wat er op fysiek niveau in mij gebeurde, dankzij een pittige en uitdagende virusinfectie. Dankzij. Ze staan haaks voor wat er momenteel in de wereld gebeurt. En dat maakt mij verdrietig.

 Een paar minuten later lees ik het opnieuw: ‘je staat er alleen voor. Alleen jij. Jij moet het doen’. Vertwijfeld kijk ik er naar en vraag mijzelf af: ‘wat moet ik exact doen?’ Direct krijg ik antwoord: ‘blijf vertrouwen, blijf geloven. En, blijf herhalen, herhalen en herhalen. Het virus is geen vijand’.

 In 2018 raakte ik ‘ziek’ door een virusinfectie aan het hartzakje. Ik vermoed dat ik destijds een voorloper en een variant van het huidige corona-virus heb opgelopen, mede dankzij dat ik wereldreizigers bij mij thuis over de vloer kreeg door AirBNB-kamerverhuur. De Westerse Geneeskunde kon mij echter onvoldoende helpen en zo startte ik mijn eigen zoektocht naar antwoorden. De antwoorden vond ik in de ‘staat van mijn hart’ en de staat van mijn gezondheid.

 De antwoorden die ik vond heb ik nu samen gevormd in mijn onderneming ‘Staat van het Hart’, waarbij ik jou inzicht en helderheid kan geven over de staat van jouw gezondheid. Ik kan je door middel van een healthscan het inzicht geven welke vitamines, mineralen, vetzuren, organen en lichamelijke systemen uit balans zijn. In totaal op 250 lichamelijke functies en 40 systemen.

 De healthscan heeft mij het inzicht gegeven dat ik niet ziek werd door een virus, en wel door een slechte staat van gezondheid en een slechte staat van mijn hart, dat er al was voor de virusinfectie. Het virus maakte het zichtbaar, en wees mij aan waar ik naar moest kijken. Want, ik was blind en ik ‘voelde’ niet meer.  De connectie met mijn lichaam was ik kwijt.

Het virus is mijn bondgenoot geworden, omdat het zorgde dat ik naar binnen zou keren. En bewust werd. Ik werk samen, met het virus. En nu: ik ben krachtiger dan ooit. Gezonder dan ooit. En ik zie meer dan ooit. En voel meer dan ooit. Dankzij het virus.

 To be continued.

 In dankbaarheid,


 Wesley Tax

Reacties
Categorieën