Embody the New Workshop: een Nieuwe tijd breekt aan
Een Nieuwe tijd breekt aan
03 november 2021 
2 min. leestijd

Een Nieuwe tijd breekt aan

Drie weken geleden kopte het AD: “Onderzoekers doen opmerkelijke ontdekking: bepaalt voeding hoe ziek je wordt van corona?”

Wat maakt dat de ene persoon Corona ervaart als een stevige verkoudheid en de ander op de IC belandt? Belgische onderzoekers van de Universiteit Gent hebben ontdekt dat onze voeding een rol zou kunnen spelen. “Het gaat om een risicofactor waar amper over gesproken wordt. We wilden nagaan hoe het zat met het niveau van bepaalde voedingsstoffen in het bloed van de patiënten”, legt professor Gijs Du Laing uit.”

Ik durf daar tegen in te gaan, als orthomoleculair adviseur en als virusinfectie-ervaringsdeskundige. Het zou niet een rol kunnen spelen, zoals ze beweren. Het is één van de kernpunten, is mijn mening. Het is niet de voeding die bepaald hoe ziek je wordt van C. Het is de afwezigheid van voedingstoffen in je lichaam, waardoor je uit balans raakt of ziek wordt. Een virus is het laatste zetje om je bewust te maken en te zorgen dat je naar binnen keert.

De afwezigheid van voedingstoffen in je lichaam wordt niet alleen bepaald door voeding. Het is leefstijl gerelateerd, gecreëerd door de maatschappij waarin wij leven. Een maatschappij die bol staat door stress. Door stress gaat je spijsverteringstelsel op slot om energie te besparen en te kunnen vechten, bevriezen of te vluchten (het sympathisch zenuwstelsel). Een moment is dat oké zolang je daarna maar even rustig op adem kunt komen.

Wanneer de stress chronisch wordt dan is het logischer vervolg dat je spijsverteringstelsel ook chronisch op slot gaat. Dit houdt in dat je op structurele basis en langere termijn minder goed voedingstoffen uit voeding opneemt, als er überhaupt voedingstoffen in de voeding zit. Voilà, de disbalans en tekorten op vitamines en mineralen zijn gecreëerd.

Ik werk nu ruim twee jaar, zowel privé als zakelijk, met de Healthscan waarmee ik gezondheidsanalyses uitvoer. Door middel van de Healthscan meet ik onder andere in hoeverre specifieke vitamines en mineralen in balans zijn, en of er tekorten zijn. Denk aan mineralen als ijzer, magnesium, zink en ook selenium. Denk aan vitamines als vitamine C, vitamine B12, vitamine D en vitamine K.

Na ruim twee jaar Healthscans bij een diversiteit aan cliënten valt mij op: vrijwel niemand heeft zijn vitamines en mineralen op orde. Hoe gezond je ook leeft. Daar zijn naast stress diverse oorzaken voor en die zijn dus niet alleen persoonlijk te rekenen. Het is in de basis hoe we onze cultuur en maatschappij hebben ingericht. Het is niet de schuld van jou of iemand anders. Het is voornamelijk onwetendheid (en deels ook koppigheid om eerlijk te zijn). We bouwen bewust en onbewust voort op bepaalde culturele, sociale, maatschappelijke en bedrijfsmatige processen, gewoonten of patronen.

Het wordt anders. Er zijn ontstaan nieuwe mogelijkheden. Jij kunt nu leiderschap nemen om daar verandering in te brengen. We komen nu in een tijdperk dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan dat we weten en kunnen meten hoe we vitamines en mineralen in ons lichaam wel in balans kunnen brengen en houden. Met als resultaat dat jij in turbulente tijden blijft staan en jij jouw eigen pad als een leider creëert en bewandelt. Wat je doelen, verlangens of wensen ook zijn. Groot of klein.

Jij mag gaan staan waarvoor jij (be)staat, in deze Nieuwe tijd die aanbreekt!

Zaterdag 27 november organiseren Renske en ik de eerste editie en pilot van onze nieuwe workshop om vorm te geven aan deze Nieuwe tijd die aanbreekt, waarin jij als leider mag opstaan. Zakelijk of persoonlijk. Kom naar onze workshop die we ‘Embody the New’ hebben genoemd.

De workshop is inclusief Healthscan zodat je inzicht krijgt in de Staat van je gezondheid, om vervolgens leiderschap te nemen over je fysieke, mentale, emotionele en mentale gezondheid. Tijdens de workshop maken we naast de Healthscan een innerlijke reis door middel van meditatie, healing, spiegelwerk en ceremonie om het sympathische zenuwstelsel te activeren.

Wil jij op een diep niveau bijdragen aan een bewustere, duurzamere en transformerende Nieuwe Wereld door vanuit jezelf, van binnenuit, je innerlijk wereld aan de slag te gaan? Dan is Embody the New – workshop voor jou. Ga staan waarvoor jij staat vanuit een krachtig lichaam en een krachtige geest. Je bent nodig. In dankbaarheid,

Wesley Tax 


Over de schrijver
Wesley Tax is een orthomoleculaire therapeut, holistische coach en avonturier met een passie voor het verbeteren van zowel de wereld als de innerlijke menselijke gezondheid. In zijn vroegere loopbaan zette hij zich in voor prominente non-profitorganisaties zoals Greenpeace Nederland en Artsen zonder Grenzen, waarbij hij zich onvermoeibaar inzette om de wereld een betere en veiligere plek te maken. In 2008 ontsloot Wesley zijn avontuurlijke geest door de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, te beklimmen. Deze trend zette hij voort in 2017 toen hij met succes de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa, bedwong (maar 400 meter voor de top terug moest keren vanwege de storm die opstak.) Een cruciaal keerpunt in zijn leven kwam in 2018, toen hij getroffen werd door een ernstige virusinfectie aan het hartzakje. Deze uitdaging, hoe moeilijk ook, leidde tot een hernieuwde focus op de innerlijke gezondheid en de kracht van het menselijk lichaam. Hieruit kwam zijn praktijk 'de Staat van het Hart' voort, waar hij sindsdien een brede reeks gezondheidsklachten aanpakt. Als trots lid van de Complementaire Aanvullende Therapeuten (CAT), de grootste beroepsvereniging in de alternatieve geneeswijzen in Nederland, is Wesley toegewijd aan het bieden van een betrouwbaar, ethisch en alternatief pad naar gezondheid voor zijn cliënten.
Reactie plaatsen