Koper & gezondheid | Tips voedingsmiddelen & kop
Haver staat van het Hart

Koper

Koper is een essentieel sporenmineraal, aanwezig in alle lichaamsweefsels, dat een rol speelt bij de vorming van bindweefsel, en bij de normale werking van spieren en het immuun- en zenuwstelsel.

Het lichaam heeft koper nodig voor een normale groei en gezondheid. Koper is, samen met ijzer, een essentieel bestanddeel bij de vorming van rode bloedcellen. Het beïnvloedt ook de werking van hart en bloedvaten, helpt botafwijkingen zoals osteoporose en artrose te voorkomen en bevordert gezonde bindweefsels (haar, huid, nagels, pezen, ligamenten en bloedvaten). Koper komt ook in het menselijk lichaam terecht via drinkwater uit koperen leidingen en door het gebruik van koperen kookgerei. Wanneer u koperen kookgerei gebruikt, lekt een kleine hoeveelheid koper uit in uw voedsel.

Aanbevolen voedingsmiddelen
− Lever
− Rood vlees  
− Oesters
− Bladgroenten
− Bonen
− Amandelen
− Avocado's
− Gerst
− Knoflook
− Haver
− Zwarte stroop melasse
− Bieten
− Linzen