Vitamine C Staat van het Hart

Vitamine C (ascorbinezuur)

Vitamine C is een in wateroplosbare vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet opslaat en je het dagelijks via je voeding moet opnemen. Vitamine C versterkt je immuunsysteem, wordt door je lichaam gebruikt voor wondgenezing, herstel en behoud van de gezondheid van je botten en tanden, verlaagt slechte cholesterol en triglyceriden, en helpt je lichaam ijzer te absorberen.

De laatste jaren zijn er veel gegevens naar buiten gekomen over de effectiviteit van vitamine C tegen kanker. De belangrijkste drijfveer hiervoor is de belangrijke rol van vitamine C bij het creëren van een optimale gezondheid van het immuunsysteem. Vitamine C wordt gebruikt voor een verscheidenheid van ziekten, met name als een aanvulling op de behandeling van kanker en voor chronische infecties en chronische vermoeidheid.

Vitamine C, een krachtige antioxidant

Het is een krachtige antioxidant waarvan bekend is dat hij een deel van de schade die door schadelijke vrije radicalen wordt aangericht, blokkeert. Schade door vrije radicalen versnelt veroudering en draagt bij tot de ontwikkeling van hartaandoeningen en andere gezondheidsaandoeningen.

Vitamine C is belangrijk bij

Vitamine C speelt ook een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, het belangrijkste bestanddeel van ligamenten, beenderen, tussenwervelschijven, pezen en huid. Het is uiterst belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Het innemen van megadoses vitamine C plus zinksupplementen helpt de systemen van een verkoudheid te verlichten en de duur ervan te verkorten.

Voedingsmiddelen met vitamine C

− Aardbeien
− Acerola kersen
− Citrusvruchten
− Papaja's
− Zwarte bes
− Kiwi
− Paprika's
− Guave
− Spruitjes
− Meloenen
− Donkere bladgroenten
− Broccoli
− Bloemkool
− Tomaten
− Verse kruiden zoals koriander, bieslook, tijm, basilicum en peterselie


In water oplosbaar

Wateroplosbare vitamines vind je in het vocht van voedingsmiddelen. Het is de reden is dat ze zo genoemd worden. De wateroplosbare vitamines worden in je bloed opgenomen. Maar als je lichaam ze op dat moment niet nodig heeft, dan gaat het teveel aan vitamines direct met je urine je lichaam weer uit. Het is daarmee belangrijk deze vitaminesmet regelmaat aan te vullen! 

Ga jij aan de slag met je gezondheid?

Boek vandaag nog een Healthscan gezondheidscheck of EMB-bloedtest om tot inzicht te komen of je een tekort hebt aan vitamine C en wat voor klachten dit oa veroorzaakt.