water Staat van het Hart

Fluor

Fluor is een sporenelement dat in minieme hoeveelheden in de meeste voedingsmiddelen aanwezig is. Het is belangrijk voor het behoud van gezonde botten en tanden, helpt hartaandoeningen te voorkomen en kan osteoporose helpen en voorkomen. Fluor is belangrijk voor de opbouw van botdichtheid en een sterk immuunsysteem.

Fluor is doeltreffend om de zwakte van de haarfollikel tegen te gaan, de haarstrengen te versterken en de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren.

Dit type fluor wordt organisch fluor genoemd en moet niet worden verward met ionisch fluoride, dat een afvalproduct is van het papier- en aluminiumproductieproces.

Er zijn verschillende elementen die het menselijk lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft en fluor is er daar één van. De organische vorm van fluor is nauw betrokken bij calcium en molybdeen, een ander spoorelement bij de vorming van calciumfluorapatiet, een mineraal dat bijdraagt tot gezonde tanden en beenderen.

Andere functies van fluor in het lichaam kunnen hartaandoeningen helpen voorkomen en kunnen osteoporose helpen voorkomen/behandelen. Het versterkt ook het afweersysteem van het lichaam. Organisch fluor wordt in praktisch elke voedselbron gevonden. De rijkste bronnen zijn te vinden in mosselen en andere schelpdieren, kelp en thee. Door zijn aanwezigheid in bodem, water, planten en dieren is suppletie overbodig.

Aanbevolen voedingsmiddelen met fluor

Organisch fluor is aanwezig in de bodem, het water, de planten en de dieren, dus suppletie is niet nodig. Je kunt je lichaam verrijken door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan fluor. Deze voedingsbronnen zijn:
− Natuurlijk water
− Aardappel
− Zeevruchten
− Thee/groene thee
− Bladgroenten
− Pitloze rozijnen
− Dillekruid
− Appelsap
− Erwten/bonen
− Citrusvruchten

Heb jij een tekort aan fluor?

Boek vandaag nog een Healthscan gezondheidscheck of EMB-bloedtest om tot inzicht te komen of je een disbalans hebt op fluor en wat voor klachten dit kan veroorzaken. En, wat je er aan kunt doen.